fbpx

Kako za 5 minuta napraviti INFOGRAFIK?

Možete da ukucate “best free software infographic” na Google-u i naćićete svašta. E sad da ne biste kao ja morali da se registrujete, probate, dođete do zadnjeg koraka i shvatite da morate da platite ili da je format mnogo loš, da ne biste navodili sve po spisku i trošili ionako oskudno vreme, zato sam ja pronjuškao i evo ga:

1. Piktochart – najbolji program za infografike

Možete mu pristupiti ovde. Registrujte se sa FB nalogom, i spremni ste. U Free verziji vam daje puno opcija, jedino ne možete da skinete “full resolution” format ali je i “medium” format veoma dobrog kvaliteta.

Ako ste na početnom ili srednjem nivou, ovaj program će zadovoljiti sve vaše potrebe. Veliki broj templejta i jednostavno korišćenje su samo neke od prednosti. Sve slike koje koristite se povlače direktno sa sajta https://unsplash.com/ gde možete naći besplatne fotografije, ne morate da ih skidate pa da ih ubacujete naknadno.

Chartovi funkcionišu tako što ubacite podatke u tabelu, odaberete izgled, boje i podesite sve parametre a program sam ubaci i napravi chart.

Dobra fora je sa mapom, izaberete državu i ubacite vašu mapu u infografik ili prezentaciju. Možete izabrati okrug i promeniti mu boje itd…

Video tutorijal – 5 minOvde sam napravio jedan infografik u kome su neka pravila sa sajta Piktochart. Ne morate ih striktno pratiti ali je svakako korisno da ih znate.

U besplatnoj verziji možete da sačuvate 5 vaših projekata. Kada ispunite tih pet, tražiće vam da platite PRO verziju. Ne plašite se, jednostavno izbrišite jedan od projekata ili svih pet i možete ponovo kreirati nove.

Ako imate vremena pogledajte i druge programe, možda ima neki bolji ali se uglavnom plaćaju. Ovde imate 20-ak programa pa istražujte i javite ako ima bolji. https://www.creativebloq.com/infographic/tools-2131971

Top