fbpx

Instagram mi je ugasio profil zbog aplikacije

Da li Instagram može da vam ugasi profil ako koristite nedozvoljene aplikacije, koje su to aplikacije i šta možete da uradite kada vam se to desi, pokazaćemo na primeru devojke kojoj se to dogodilo.

Ivana je sjajna devojka koja je uložila ogroman trud, znanje i vreme i izgradila zajednicu od 15.000 pratilaca. Sve dok jednoga dana Instagram nije obrisao njen profil.

Arhiva Google pretrage njenog profila @ivana.make.up

Podelila je sa nama svoje iskustvo da bi pomogla vama, krajnje nesebično i iskreno. Pazimo jedni druge i menjamo svet na bolje. Hvala Ivana.
Prenosimo u originalu:

Moje “loše” iskustvo

Kao i uvijek pokušala sam otvoriti aplikaciju Instagram, medutim, pojavio se ekran tražeći me da poklikam sličice sa brijegovima i planinama tj. da potvrdim Instagramu da nisam robot. To mi se dogodilo prvi put.

Budući da mi se ta poruka pojavila od samog Instagrama odlučila sam slijediti navedene korake.

Nakon toga tražio me da ukucam svoj broj telefona koji je registriran na Instagramu, da potvrdim kodove koji ce mi se poslati za autentifikaciju. Nakon toga ti su kodovi dosli sms-om i ja sam ih ukucala.

Pojavio se ekran sa porukom:

Hvala sto ste naveli podatke.
Pregledat cemo vase podatke. Ako ih potvrdimo moci cete zatražiti pregled u Centru za pomoc u roku od otprilike 24h.

Uzalud sam pokusavala se ulogirati moj profil je nestao

Nakon godina rada i truda, 15000 pratitelja i sve slike, poruke, fotografije, nestale su u jednom trenu.

Tražeći rješenje, postavila sam pitanje na facebooku i javila se jos jedna cura sa sličnim iskustvom, a to je da sam imala aplikacije za praćenje statistike na Instagramu. Da su bile od neke koristi sada mi ne bi bilo toliko žao, ali eto sta je tu je. Dovoljno je bilo što sam se ulogirala i povezala svoj account sa tim aplikacijama. Tu su dobili pristup mojim podacima.

Trenutno mojim pratiteljima stoji u prepiskama poruka pod mojim imenom da sam Imstagramer, a u trazilici(search) me vise nema pod korisnickim imenom @ivana.make.up

Žalila sam se, naravno, na sve strane, prijavljivala Instagramu, Facebooku, slala razne mailove medutim očigledno je bilo da nema pomoći, jer, rijetkima su vratili profil, tu sam izgubila nadu i otvorila novi account zbog posla kojim se bavim, jer nema garancije da ce mi se ikada vratiti sve ono sto sam godinama gradila, na zalost.

Veoma sam ponosan što ima dobrih ljudi kojima nije problem da izdvoje svoje vreme da pomognu drugima. Ivana je moj heroj za ovu nedelju. Otvorila je novi profil. Zamolio sam da je podržite i zapratite ali mi je javila da je uspela da povrati svoj nalog, tako da sa zadovoljstvom menjam ovaj tekst.

Čitajte do kraja. Do Happy end-a.

Koju aplikacije ne koristiti?

Instagram je počeo da sankcioniše profile koji koriste bilo koju aplikaciju koja meri analitiku, preuzima podatke iz njihove baze, ko vas je otpratio, zapratio, koje zakazuju objave, jednostavno sve aplikacije i programe koji koriste njihove resurse bez njihovog odobrenja.

Ivana je koristila aplikacije PRIME i WHEN TO POST

Ne koristite aplikacije koje nisu u vlasništvu Facebook-a i Instagrama. Možete koristiti aplikacije poput preview i ostalih da vidite raspored, planirate i osmislite plan objava ali ne objavljujte direkto iz njih.

Ne korisitite aplikacije koje nisu Facebook-ove.

Ako želite da zakažete vaše objave, uradite to preko Facebook Creator Studia, imate opciju da kreirate i zakažete objave za Facebook ili Instagram. Njihov je i sigurno nećete imati problema.

Kako da povratim svoj profil?

Ako vam se već ovo dogodilo, onda ste u problemu. Instagram ponekad samo smanji vaš reach, ne dozvoljava vam da pokrenete promocije ili da objavljujete sadržaj. A najgori scenario je da vam privremeno izbrišu profil.

U tom slučaju vam preostaje samo jedno. Pobrišite sve aplikacije koje ste koristili i pišite im.

Na ovom linku možete podneti vaš zahtev.

UPDATE: Otvorili su i novi link https://www.instagram.com/hacked/ pišite im ovde.

U obrazloženju napišite razloge, budite detaljni ali imajte u vidu da neće biti mekog srca ako napišete “Koristio sam nedozvoljene aplikacije, izvinite, neću više keve mi Nevenke”

Budite uporni, odgovor zavisi od onoga ko primi vaš zahtev pa pokušajte više puta, ako ste u ovoj fazi, nemate šta da izgubite. Možda naleti neki Indus kojem je lep dan i bude lake ruke pa povratite vaš profil.

HAPPY END

Ja sam svoj profil vratila uspješno!

“Mislim da je presudilo što sam napisala da troje djece živi od ovog posla i da su mi sve suradnje, poruke i kontakti na tom profilu, link na koji sam se najviše se žalila je https://help.instagram.com/contact/606967319425038

Želim upozoriti sve koji žive od društvenih mreža, u ovom slučaju Instagrama, da ne skidaju nikakve aplikacije za statistiku, baš nikakve, to na žalost nigdje ne piše da se ne smije niti da je zabranjeno, jednostavno vas samo ugase. U mom slucaju je dobro zavrsilo.

Da je barem mene netko upozorio ne bi proživjela pakao i novi pocetak nečega što sam godinama gradila!

Sada je sve ok, a ja, koja učim na tuđim greškama, itekako sam naučila na ovoj!

Neka nam to bude pouka jer, na žalost, ništa više nije sigurno!”

REZIME

Ako zavisite od samo jedne mreže onda ne radite pametno. Napravite barem email listu svojih pratilaca. Tako možete poslati svima da je vaš novi profil @ivana.make.up2 a da je stari obrisan.

Ako je vaša ideja spremna da ugleda svetlost Instagrama onda je kupovina E-book-a dobra investicija. Mnogo bolja nego kupovina eksternih aplikacija ili pratilaca. Bacite pogled ovde.

Top